W ostatnich latach owsianka została okrzyknięta niekwestionowaną królową śniadań. Jej odżywcze składniki korzystnie wpływają na nasz organizm i jego funkcjonowanie. Serwowana w towarzystwie świeżych owoców z dodatkiem bakalii stanowi zastrzyk energii na cały dzień i...
Szpinak to warzywo, które wzbudza mieszane uczucia. Od zachwytu nad soczystymi, zielonymi liśćmi, z których powstają wspaniałe sałatki, sosy do makaronów czy nadziania do naleśników, po niechęć do spróbowania dań z tym warzywem. Dlaczego? Przyczyny bywają różne, ale...
Każdy z nas jest inny, więc nie istnieje jedna optymalna i efektywna dieta. Sposób odżywiania się powinien być określany w oparciu o indywidualne preferencje. Niezwykle pomocne okazuje się komponowanie posiłków dopasowanych do jednego z czterech uniwersalnych typów...
Za sprawą często występującej nietolerancji laktozy debata na temat tego, czy powinno się pić mleko, czy nie, toczy się ostatnio bardzo żywo. Media raz radzą, żeby ograniczać spożywanie mleka, później zachęcają, żeby pić go jak najwięcej. Naukowcy również...
Po skończeniu 1. roku życia wciąż trwa intensywny rozwój dziecka, w tym jego układu odpornościowego. Chociaż roczniak wiele już umie i każdego dnia chce coraz bardziej poznawać otaczający go świat, wciąż nie jest małym dorosłym. Właśnie dlatego tak ważne jest...
Wiele warzyw, owoców oraz grzybów osiąga pełnię smaku oraz wartości odżywczych właśnie we wrześniu. W tym czasie znajdziemy w nich wiele cennych witamin, minerałów, błonnika oraz innych wartościowych mikroelementów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego...
Czy masz 18 lat i więcej?Ta strona wymaga, abyś miał ukończone 18 lat lub więcej. Proszę podaj swój wiek, aby zobaczyć zawartość bjacz.pl lub kliknąć "Wychodzę", aby wyjść.